Incassobureau en deurwaarder informatie

Hier vind u alle incassobureau en deurwaarder informatie van Incassobureau Midden Nederland. Een incassobureau int schulden in opdracht van een schuldeiser. Als u niet betaalt, kunnen zij een deurwaarder inschakelen die wettelijk meer mag.

U krijgt pas met een incassobureau te maken als u na meerdere aanmaningen een rekening niet betaalt. Betaalt u dan nog steeds niet? Dan kan de schuldeiser een deurwaarder inschakelen. Als u met een incassobureau of deurwaarder te maken krijgt, komen er extra kosten boven op de oorspronkelijke rekening.

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat schulden int. Dit gebeurt in opdracht van een schuldeiser. Het contact loopt vanaf nu via het incassobureau. U heeft geen rechtstreeks contact meer met de schuldeiser. Het incassobureau brengt kosten in rekening. Deze kosten komen boven op de reeds bestaande schuld. Het niet betalen van een rekening kost u dus veel geld.

€ 6.775

is het maximum bedrag dat u aan incassokosten kunt betalen

Wat doet een deurwaarder?

Een deurwaarder kan ook schulden innen voor een schuldeiser. Een deurwaarder kan verder gaan dan een incassobureau. Hij kan bijvoorbeeld:

  • een dagvaarding uitbrengen;
  • beslag leggen, bijvoorbeeld boedel- of loonbeslag;
  • een woning ontruimen.

Er is een verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder. Een incassobureau heeft geen wettelijke status. Het kan bijvoorbeeld geen beslag leggen op uw loon. Een deurwaarder kan dit wel. Reageert u niet op brieven van een incassobureau? Dan zal de schuldeiser uiteindelijk een deurwaarder inschakelen om u tot betalen te dwingen.

Wat kunt u doen als u een brief ontvangt?

Het is verstandig om te reageren op een brief van een incassobureau of deurwaarder. Bent u het niet eens met de rekening? Laat dit dan zo snel mogelijk weten. Bijvoorbeeld omdat u de rekening al betaald heeft. Of misschien heeft u nooit iets besteld bij de schuldeiser. Neem in andere gevallen contact op met het incassobureau of deurwaarder om een afbetalingsregeling af te spreken.

Incassobureau Midden Nederland werkt op no cure, no pay basis. 


Informatie

085 8772527
info@incassobureaumiddennederland.nl

Incassobureau Midden Nederland, voor al uw incasso zaken!